Pilea
For et stykke tid siden var jeg på udkig efter en Pilea, Pengeplante, Elefantøre - eller hvad man vil kalde den lille grønne plante - uden at finde en. I stedet for at vente på, at en blomsterhandler fik en hjem, gik jeg på en af "ting til salg"-grupperne for min by på Facebook og søgte en. Et par timer efter var jeg så heldig, at der var en, der gerne ville sælge mig en af sine Pilea planter (der i øvrigt havde 5-6 aflæggere, der kunne tages fra og plantes om) for en flad 50'er - så jeg har simpelthen købt en genbrugsplante! Jeg ville egentlig gerne have flere fremme, men af mangel på krukker står resten af planterne i kælderen på et bundt aviser lige i øjeblikket. Jeg ville SÅ gerne have fat i nogle af de rustikke krukker, som Søstrene Grene har fået - men at få fat på dem bliver en del af et større road-trip, når vi ikke engang har sådan en butik i den landsdel, hvor jeg bor (øv!), så indtil videre må jeg så nøjes med at beundre krukkerne på Instagram og en masse blogs. Hav en god søndag ♥
2 kommentarer
Dato: 2015-03-22 Klokken: 08:58:00
(De bedste) Bananpandekager
I en overgang var bananpandekager en stor del af min kost - der var næsten altid nogen i huset. Det resulterede i, at en masse opskrifter blev afprøvet, - de helt sunde uden mel og sukker, dem med skyr og en lang række andre, men det var denne opskrift, som jeg altid vendte tilbage til. Da vi havde et par bananer, der var blevet lidt for smattede og kedelige til at spise, blev de forvandlet til disse pandekager, så de ikke bare blev smidt ud. Desuden gav det også andledning til, at jeg kunne bruge et af mine nye krystalglas fra mixmeister, som jeg egentlig havde dedikeret til desserter, men også passede fint som en miniskål her. Opskriften får I lige her:
Det tørre
125 g. mel
25 g. havregryn
Lidt salt
½ tsk. bagepulver
1 ½ tsk. vanilje
1 spsk. sukker
Det våde
2 bananer (eller 3 små)
2 æg
2 dl mælk
De tørre ting blandes sammen i en skål. Æggene slås ud i, og mælken blandes i lidt efter lidt. Bananerne moses og blandes i den tykke pandekagedej - hvorefter pandekagerne sættes på panden med en spiseske (jeg bruger to spiseskefulde, så får de en diameter på ca. 7-10 cm.) og bages til de er lysebrune. De er meget snaskede når de er varme og lige kommet af panden, så jeg foretrækker at vente med at spise dem til de er kølet af - så er banan- og vaniljesmagen også mere fremtrædende. Velbekommen!
2 kommentarer
Dato: 2015-03-07 Klokken: 14:52:00