Varme hveder
Lun mælken så den er lillefingervarm og opløs gæren heri. Rør herefter æg og sukker i. I en skål blandes mel, salt, kardemomme og (blødt) smør (jeg brugte flydende becel). De to blandinger røres sammen og æltes, når de ikke længere kan røres med en grydeske. Dejen skal æltes, til den er smidig. Lad dejen stå til hævning et lunt sted i en skål med et viskestykke over i 1 time. Når dejen er hævet deles den i 3 lige store stykker, der hver deles i 5 boller. Bollerne sættes tæt (de må godt røre hinanden - jeg lavede den fejl, at jeg tænkte, at de ville hæve helt ind i hinanden, hvis de stod tæt. De hævede lidt, men ikke voldsomt) i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Bollerne bages på 180 grader i almindelig ovnvarme i 15-18 minutter. De kan sagtens spises som almindelige nybagte boller, men smager efter min mening bedst, når de er skåret over og ristet på begge sider.
Hej!
Jag är från Sverige o undrar vilken jäst du använde till bullarna?? PS. Superfin blogg, Love it.